Parochieel zangkoor

Taak
Onze taak is om de liturgische vieringen in onze kerk met onze zang te onder-steunen, dit gaat altijd in goed overleg met het pastoresteam.

Ook zingen wij een enkele keer op uitnodiging elders.
Tevens zingen we mee met 8 koren van de Koorkring Gilze.
Ook doen we ieder jaar mee met het kerstconcert.

Verdere activiteiten
-In februari onze jaarvergadering met aansluitend een hapje en drankje

-De 2e maandag van juni hebben we ons voorjaarsuitstapje iets cultureels
 gecombineerd met lekker eten en drinken.
-Voor de grote vakantie sluiten we het zangjaar ook gezellig af.
-Eind november Ceciliaviering waarbij de jubilarissen gehuldigd worden en we de
 leden die afscheid moeten nemen extra bedanken.

Sfeer
Wij vinden de onderlinge band van de koorleden heel belangrijk.

Met trots mogen wij zeggen dat de sfeer in ons koor uitstekend is.(zoals het een lid onlangs verwoordde "er is zo'n saamhorigheidsgevoel in ons koor")
Dit kunnen we ook afleiden aan de lange tijd dat leden lid zijn. 50,40,25 jaar is geen uitzondering. Een persoon zelfs 60 jaar!

Zing je graag? Kom gerust eens kijken bij onze repetitie!

Heb je vragen bel ons!

Ons koor bestaat momenteel uit 24 personen

4 tenoren
2 bassen
7 alten
11 sopranen

Repetitie
Op donderdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur in de kerk bij het orgel.

Begeleiding
Onze dirigent tevens organist is Danny Pals met conservatorium opleiding, dus zeer professioneel. Mede daardoor is onze zang van een behoorlijk goed niveau.

Geen contributie!
Wij krijgen ieder jaar een bijdrage van het kerkbestuur en ontvangen wel  eens giften  als we zingen bij jubilea en uitvaarten.
Tevens sponsort de RABObank ons jaarlijks waarvoor wij de bank  zeer erkentelijk zijn.

Bestuur
Colet van Gerven-van den Broek    Voorzitter tel. 0161-491731                              jjvangerven@hetnet.nl
Annie van den Broek-de Bie           Penningmeester  tel. 0161-491269

Rina Pijs-de Vooght                         Secretaris tel. 0161-492347

Parochieel Zangkoor Chaam vierde uitbundig

Cecilia met 2 jubilarissen

Donderdag 24 november vierde het Parochieel Zangkoor Chaam het Ceciliafeest, de patroonheilige van de koren en muziekgezelschappen.

Het Parochieel Zangkoor verzorgt iedere zondag in de parochiekerk de muziek en zang in de eucharistieviering o.l.v. Danny Pals. Er worden meerstemmige klassieke liederen gezongen, maar ook moderne sfeerliederen. Het PZ is een groep parochianen die van zingen, kerkmuziek en van gezelligheid houdt. Die gezelligheid en ontspanning is zeker altijd terug te vinden op het jaarlijkse Ceciliafeest, zoals afgelopen donderdag, waarbij alle koorleden aanwezig waren!

Na de afgelopen, wekelijkse repetitie werden we al meteen door Colet verwelkomd met gebak en een hartelijk welkomstwoord. Bij Cecilia mag zang natuurlijk niet ontbreken, dus de middag werd voortgezet met oude en nieuwe liederen. Kapelaan van Velthoven zong met ons samen ook nog eens het traditionele, officiële Cecilialied. Er waren ook koorleden, die een eigen voordracht lieten horen onder het genot van een glas wijn.

Het was deze keer Cecilia met een extra feestelijk tintje, want er waren 2 jubilarissen: Colet van Gerven, 25 jaar koorlid en Nel van den Broek-Coppens, die al 40 jaar lid is en zelfs nog begonnen is bij het dames rouw-en trouwkoor in 1976.

De huldiging van de jubilarissen vond plaats in het Chaamsche Wapen, waar iedereen mocht genieten van een heerlijk 4-gangenmenu, geserveerd door Christianne en Toos.

Aan Colet en Nel werden woorden gericht van verdiensten voor het koor van 25- en 40-jarig lidmaatschap en door kapelaan van Velthoven werden aan beide jubilarissen de erepenning van Gregorius uitgereikt.

Na die uitreiking werd er door het hele koor nog een muzikale zanghulde gebracht, die Colet en Nel zowat tot ontroering en verbazing brachten en vooral tot dankbaarheid.

Dankbaarheid en felicitaties, die door iedereen en met elkaar gedeeld werden.

Zo werd het feestelijk diner afgesloten: Cecilia-waardig!

Iedereen heel erg bedankt voor de feestelijke ontmoeting.

Met muzikale groeten,

Parochieel Zangkoor Chaam

Hieronder vindt u nog meer foto's

Parochieel Zangkoor bezocht Abdij Averbode en basiliek Scherpenheuvel.

Op een van de mooiste dagen van het jaar vertrok het Parochieel Zangkoor Chaam op zaterdag 7 mei voor een bezoek richting België. In Averbode aangekomen werden we ontvangen door gids Hilde, die ons veel kon vertellen over de historie en het leven in en om de abdij.

Opvallend is wel voor deze kloosterorganisatie, dat ze zich zo ‘open’ en naar buiten opstelt. Iedereen is er altijd welkom. Inspiratie van en naar elkaar en naar God toe, is een van hun belangrijkste leefregels van de Norbertijnen.

Na deze uitgebreide rondleiding in en om de abdij en de kerk, was het tijd voor een Belgisch ijsje of een Abdijbiertje en werd de rit afgemaakt richting het drukke Schepenheuvel.

Scherpenheuvel is een bedevaartplaats, waar in de 16e eeuw een vrome man een houten Mariabeeldje heeft gehangen op een heuveltop, in een eik in kruisvorm. Sindsdien bezoeken elk jaar duizenden bedevaartgangers de basiliek, zo ook het Parochieel Zangkoor uit Chaam.

We werden daar ontvangen bij de Pelgrim voor een eenvoudige, maar heerlijke maaltijd. Rustig wandelend naar de basiliek, mochten we onze opwachting maken voor de kerkdienst van 19.00 uur, waar pastor Paes is voorgegaan in de dienst en wij als koor, o.l.v. organist Danny Pals en onze eigen gast-dirigente Bets muziek en zang verzorgden. Het was even wennen op zo’n vreemde plaats, maar het ging steeds beter. Tevreden en na veel bedankjes mochten we de viering afsluiten.

Na het maken van de groepsfoto en het smeren van onze droge kelen bij de Leeuw van Brabant, reden we tevreden weer richting Chaam, want de volgende dag, zondag 8 mei, moesten we weer paraat zijn bij de kerkdienst in onze eigen kerk om 11.00 uur.

We kunnen terugkijken op een gezellige dag met devotie, gezelligheid en ontmoeting!