Cambokoor

 

 

 

 

 

 

 

AGENDA 

datum               tijd                 plaats                          gelegenheid

22 mei              10.00 uur        Ledevaertkerk              Oecumenische viering

05 juni              09.30 uur        H. Antonius Abtkerk      Pinksteren

19 juni              ?                    Terrasconcert bij Toontje Schoen

 

 

CONTACTPERSONEN BESTUUR

Voorzitter:          Marianne Jacobs-Bouwens   e-mail: mjacobsbouwens@hetnet.nl

Vice-voorzitter:   Ben Hendriksen                  e-mail: benhendriksen@hotmail.com

 

CAMBO KOOR

In 1968 gestart als jongerenkoor in de Chaamse parochie. Omdat de leeftijd van onze koorleden varieert en daardoor niet meer onder de categorie ‘jongeren’ valt, kreeg het koor vanaf 1994 de naam CAMBOKOOR. (Cambo verwijst naar een oudere naam van Chaam)

Het koor bestaat uit een groep van ca. 35 enthousiaste mensen, die allen graag zingen of muziek maken en dat dus ook als hun hobby zien. Het repertoire bestaat uit hedendaagse popliedjes, maar ook klassieke nummers en verder alles wat daar tussen ligt.

 

Repetitie

Elke woensdagavond is het repetitie van 20.00 tot 22.00 uur in het SKAC of in de kerk. Het koor staat onder leiding van dirigente Miranda Pieters. Zingen bij een koor vereist de nodige inspanning en concentratie. Maar als je na het repeteren het resultaat hoort, geeft dit zeker een goed gevoel. Het schept een gevoel van saamhorigheid, want samen laat je iets moois horen.

Het is handig als je muzieknoten kunt lezen, maar dit hoeft echt niet persé.

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden en kriebelen je stembanden al? Je bent van harte welkom, zowel dames, heren maar ook bandleden.

 

Optreden

Het koor zingt eenmaal per maand in de kerk bij een themadienst, die goed wordt voorbereid door een enthousiaste tekstgroep, bestaande uit vier koorleden.

Buiten de kerk verzorgen we regelmatig de muzikale omlijsting van diensten in zieken- en verzorgingshuizen.

Ook treedt het koor op bij evenementen, die niet of niet direct met de kerk te maken hebben.

 

Koffie na de dienst

Een goede gewoonte is, dat na afloop van een dienst in de kerk de koorleden onder het genot van koffie of thee nog even gezellig 'nabuurten'  in het parochiezaaltje.

 

Ontspanning

Ieder jaar wordt door de activiteitencommissie van het koor voor de nodige ontspanning gezorgd door het organiseren van een speciale middag en/of avond. Wat het programma dan is? Dat is een verrassing!

 

Drie Koningen zingen

Op 6 januari trekken de leden van het Cambokoor in groepjes zingend van deur tot deur door Chaam gekleed in prachtige koninklijke gewaden begeleid door een herder en/of muzikant. Een traditie die door veel Chaamse inwoners bijzonder gewaardeerd wordt. Valt 6 januari op een zondag, dan gaan we een dag eerder, op 5 januari.

 

Chaam Zingt!

In 2013 bestond het Cambokoor 45 jaar. Om dit jubileum extra glans te geven werd in oktober van dat jaar door een aantal leden van het koor 'Chaam zingt' georganiseerd. Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Vanaf 2013 vindt dit evenement jaarlijks plaats in september. Zodra meer bekend is (datum en informatie) wordt dit op de site vermeld.