Vormsel

DOE JIJ MEE AAN HET VORMSEL 2020?

Informatie-bijeenkomsten H. Vormsel 2020

Tijdens deze bijeenkomsten vertellen we jou en je ouders meer over wat het Vormsel is en op welke manier de voorbereiding gaat.

 

Wanneer vinden de informatiebijeenkomsten plaats?

Op maandag 16 september ben je vanaf 19.30 welkom in de parochiezaal van Chaam. De ingang van de parochiezaal is aan de linkerzijde van de kerk, Dorpstraat 48 te Chaam.

Op donderdag 19 september ben je vanaf 19.30 uur welkom in de parochie zaal van Alphen. De ingang van de parochiezaal is aan de rechterkant van de pastorie aan de Raadhuistraat 4 te Alphen.

Voor wie zijn deze bijeenkomsten bedoeld?

Alle kinderen die in groep 8 zitten die horen bij de parochies van Alphen, Baarle Nassau, Chaam, Gilze, Riel en Ulicoten zijn van harte welkom en natuurlijk hun ouders.

Moet ik na afloop van deze bijeenkomst al zeker weten of ik mee doe?

Nee, dat hoeft niet. Je mag er nog een paar weken over nadenken. Voor de eerste vormsel bijeenkomst in september stuur je ons een e-mail zodat we weten dat je erbij bent. Je kunt het volledig ingevulde inschrijfformulier dan meenemen.

Wat doe ik als ik op 16 en 19 september niet aanwezig kan zijn?

Neem gerust contact op met ons via ons e-mailadres. 

Ik zit op het bijzondere onderwijs of woon in België en hoor bij de Nederlandse parochie

Volg je de route van het bijzonder onderwijs of op een school in België, dan ben je ook van harte welkom om naar één van deze avonden te komen.

 

Graag tot ziens op 16 of 19 september!

Rian en Jessica

Werkgroep Gezin & Geloof

 

e-mail: sintjandedopervormsel@gmail.com

Parochies samenwerkingsverband Alphen – Gilze; vanaf 1 januari 2020 parochie St. Jan de Doper

 

 

 

 

Vormsel 2019: ‘We volgen ons pad’

Vanaf september zijn dertien vormelingen begonnen met de  voorbereiding op het H. Vormsel. 

Het thema van deze voorbereiding is ‘We volgen ons pad’.  De bijeenkomsten vinden plaats in Alphen en Gilze. Met behulp van het vormselproject ‘Vormselkracht’ werken ze samen met hun ouders toe naar de grote dag. Inmiddels liggen het Lopend Vuurtje en de presentatieviering achter ons. Om van alles over het kerkgebouw te weten te komen is  een bezoek gebracht aan de kerk van Ulicoten. 

Op zaterdag 19 januari 2019 is het zo ver! Bisschop Johannes Liesen zal het H. Vormsel toedienen  in een feestelijke eucharistieviering  in de kerk van St. Petrus’ Banden te Gilze aan:  

Wes Arts; Elisa Deliën; Jens van Gestel; Anouk de Groot; Amber Jansens; Eline Jansens; Lieke Jochems;  Maud Kennes; Gert van Meer; Jorg Rommen;  Koen Schellekens; Timme Schoonderwoerd;  Piet Vromans. 

Het thema van de Vormselviering is ‘Samen, niet alleen.’  Tijdens de viering zal het jongerenkoor van Baarle Nassau zingen.  Samen met de kracht van de heilige Geest  zal het een bijzondere viering worden waar we met zijn allen naar uitkijken. U bent van harte welkom dit feest met ons mee te maken! Graag tot ziens op 19 januari! De viering begint om 17.00 uur.

Werkgroep Vormsel

 

 

 

H. Vormsel 20 januari 2018 te Chaam

Tijdens een feestelijke eucharistieviering heeft bisschop Liesen aan ons het sacrament van het H. Vormsel toegediend. Wij bedanken iedereen die betrokken is geweest tijdens de voorbereiding en vieringen. Mede dankzij jullie hulp kijken we terug op een onvergetelijke dag. Op 18 februari zien we elkaar weer in Gilze. 

 

 

Anne Boeren – Lenny Deliën – Dewi Groffen – Michiel Gulickx - Co van Hees – Neel Huijben –Thijs Jochems – Nori de Jong- Eline Leuris – Joost de Leijer – Janne Lintsen – Britt Smulders – Mathieu Snoeijs – Linde Vriens

 

 

Vormsel Chaam en Gilze 23 januari 2016