Eerste communie

Presentatieviering aanstaande communicanten

21 communicanten stelden zich voor tijdens de presentatieviering van zondag 16 februari jl. Vol trots spraken zij hun naam uit. Op 25 mei gaan zij hun Eerste Heilige Communie ontvangen. De viering werd luister bijgezet door het kersverse kinderkoor onder leiding van Caroline en Wiet. Verder werd de dienst verfraaid met prachtige muziek van Linde, Julie, Eveline en Susanne.
De communicanten hebben allemaal een mooi persoonlijk kunstwerkje gemaakt, wat tijdens de presentatieviering in de kerk is geplaatst.

Blijf dit doen
Het Eerste Communieproject ‘ Blijf dit doen’ is in januari van start gegaan.
Het is een frisse, uitdagende en eigentijdse werkwijze waarin de grote thema’s van onze traditie aan bod komen. Enkele voorbeelden zijn vertrouwen op God, die er altijd voor ons is, geloven in genezing en vergeving en het wonder van luisteren en delen. Binnen dit project staat in 2014 het thema ‘Samen zijn wij één’ centraal.

Op tweede kerstdag hebben de kinderen van groep 4 het kerstverhaal zelf gespeeld tijdens een mooie kerstviering in de kerk. In januari is het Communieproject werkelijk van start gegaan. Op basisschool De Driesprong wordt klassikaal aan het project gewerkt. Verder bezochten de kinderen gezamenlijk de kerk.

Op het programma staan verder nog een

9 april           excursie naar Bakkerij Van Gils

13 april          palmpasenviering

14 april          excursie naar de kerk met speciaal aandacht voor de Goede Week.

mei               doopviering

25 mei           Eerste Communieviering