Eerste communie

Aanmelden kan vanaf nu!

Eerste Heilige Communie in Chaam in 2015

‘Blijf dit doen’ is de naam van het communieproject 2015. Dit is een frisse uitdagende en eigentijdse werkwijze waarin de grote thema’s van onze traditie aan bod komen. Kinderen die deelnemen aan de Eerste Heilige Communie op 17 mei 2015 volgen het voorbereidingstraject wat bestaat uit een aantal vieringen in de kerk maar ook verhalen, opdrachten en liedjes voor op school en thuis. Er worden excursies naar de kerk en de bakker georganiseerd voor de aanstaande communicanten. Binnen het project staat dit jaar het thema ‘Samen zijn wij één’ centraal.

De aanmeldingen stromen al binnen, maar u kunt zeker nog aansluiten! Voor geïnteresseerde ouders ligt er een informatieboekje klaar met het gehele programma van december t/m juni. U kunt dit opvragen bij de Communiewerkgroep: Anneke Boeren (013-5196002) of Ank van den Hoek (0161-769002). Wij sturen u de informatie graag toe.

Het programma van het communieproject ziet er als volgt uit:

Vrijdag 26 december 2014  11.00 uur   Kerstviering. Kinderen van groep 4 spelen zelf het Kerstverhaal.

Vrijdag 9 januari 2015                        excursie naar de kerk

Zondag 11 januari 11.00 uur              Eucharistieviering met aansluitend koffie drinken. Uitleg van eucharistie en start van het communieproject ´Blijf dit doen´. De werkboeken worden aan de communicanten uitgereikt.

Zondag 8 maart 11.00 uur                 Presentatieviering met aansluitend koffie drinken. De communicanten stellen zich voor.

Woensdag 25 maart                           excursie naar bakkerij Nagelkerke

Zondag 29 maart 11.00 uur               Palmpasenviering

Maandag 30 maart                             Excursie naar de kerk. Uitleg Goede Week.

Zondag 17 mei 11.00 uur                   Eerste Communieviering

Zondag 14 juni 11.00 uur                  Dankviering met aansluitend koffie drinken.

Communicanten 2014

Op tweede kerstdag hebben de kinderen van groep 4 het kerstverhaal zelf gespeeld tijdens een mooie kerstviering in de kerk. In januari is het Communieproject werkelijk van start gegaan. Op basisschool De Driesprong wordt klassikaal aan het project gewerkt. Verder bezochten de kinderen gezamenlijk de kerk.